top of page
juliette_small.jpg

About me

about Juliette

Har du sett filmen ”Letters to Juliet”? Filmen spelar i Verona, Italien. Där finns en myr som kvinnor från hela världen lämnar sina kärleksbrev och ber om hjälp av Shakespears Juliet. Sophia, en amerikansk tjej hittar en 50 år gammal brev i myren och bestämmer sig att svara Claire, författaren av brevet.

Den här webbsidan är en dröm som blev verklighet. Jag har alltid drömt om att göra fina inbjudningar till bröllopspar, dop, … Det är många som kanske säger det men jag ska gå lite tillbaka i historien, berätta om mig och varför just det här är min absoluta passion!

För länge sedan fick jag handgjort brevpapper av min farmor. Jag tror att jag bara skrev ett brev med de till min farmor, för jag ville inte slössa bort detta fina papper. Men att känna texturen mellan händerna gjorde att jag blev förälskat i papper.


Det bästa jag visste i samband med att sommarlov närmade sig slutet var att åka till en bokhandel och köpa fina nya pennor, papper, block, färger och allt annat som fanns med på listan vi fick från skolan. Helst skulle mina foldrar inte bara vara röd, gul, blå, nej det skulle vara dessa färger fast i pastell och plasten skulle vara slät och inte matt. Pappret i mina anteckningsböcker skulle också kännas bra, helst med runda hörn. Ja det var super viktigt för mig. Sedan satt jag hemma, vässade mina pennor och sorterade allt efter färgnuance.

Så ja, jag är lite galen med det.

Sedan får man ju inte glömma bort att jag älskar måla akvarell och skriva modern kalligrafi. Det finns nästan inget mer personligare än ens handstil. Gud vad stolt jag var när jag fick min första reservoarpenna. Efter den så fick jag en med mitt namn graverat på och sedan fick jag också en med guldspets. Och där imellan köpte jag en hel del tills jag investerade i en riktigt bra och fin spets till att göra kalligrafi med.

När jag skulle gifta mig, kollade jag på online shops om det fanns några fina inbjudningskort att välja bland. Jag hade helt enkelt ingen tid till att skapa fina inbjudningar, med all bröllopsorganisation på sidan. Efter många timmar scrollande genom olika sidor kom jag till beslutet att allt ser likt ut och inget är personligt. För den dagen ville jag ha allt perfekt. Ja jag är en idiotisk perfektionist men hellre det än opersonliga inbjudningar till mitt bröllop. Jag gjorde mina egna inbjudningar själv ändå. Inget problem så för jag är studerade grafisk-designer och visste ganska exakt vad det var jag skulle ha.

Länge innan jag flyttade till Sverige i 2018 hade jag redan skrivit alla mina tankar om papeterie i en anteckningsbok. Denna bok har ingen tom sida kvar. Jag skriver upp allt. På så sätt organisera jag mina tankar. Jag sparade boken och nu ligger den igen framför mig när jag håller på att bygga den här webbsidan. Det känns som att jag har fjärilar i magen för nu vet jag att min dröm kommer bli verklighet!

Loves, Juliette

Om Juliette: Über uns
bottom of page